1e overwinning s.c.Denk en Zet

Dat het in de 1e klasse een stuk zwaarder zou worden dan in de 2e klasse hadden de Denk en Zetters al ervaren.Gevolg was dan ook een 2 keer verlies. En mocht het verliezen tegen ZZCombinatie1 met 21/2 -51/2 nog geflatteerd zijn, de nederlaag tegen UCS de Rode Loper2 met 11/2 -61/2  loog er niet om.

Dinsdag 3 december moest er thuis tegen Doorn-Driebergen2 aangetreden worden.

Of het door de oproep van teamleider Kroon kwam, om deze keer niet in Sinterklaas stemming te zijn, of doordat de Denk en Zet spelers meer gemotiveerd dan gedesillusioneerd waren door de voorgaande nederlagen, zal de vraag blijven.

De "interne"opdracht was om in ieder geval te pogen op de eerste 4 hoogste borden 11/2 punt te halen, de borden 5 t.m.8 die min of meer gelijkwaardig zijn aan het niveau van de eerste 4 borden zullen meestal tegenstanders krijgen met een rating die enigszins gelijkwaardig is,moesten dan op kwaliteit gekoppeld aan inzet voor het schaakleeuwendeel van de punten zorgen.

Toen echter al snel de borden 3 en 4 respectievelijk bezet door Jeroen Vrolijk en Stefan Rijsbergen er erg goed voor stonden en ook Wim de Groot op bord 6, een stuk veroverde begon het er wel erg goed uit te zien voor de thuisspelende ploeg.

De eerste remise kwam echter binnen op het 7e bord, verzorgt door de langzaam weer zijn oude vorm terug krijgende Cees Samsom..Toen vervolgens inderdaad Wim en Stefan een betere stand wisten de verzilveren stond er een voorsprong van 21/2 -1/2 op het scorebord. Verlies van Gert Jan Smit bracht de spanning nog even terug.

Een plus remise van invaller Bram Broere op het 8ste bord en een mooie overwinning van Cees van Houten ,bord 6, bracht de Denk en Zetters op 4 punten.

Dit was voor Cees Samsom een legitieme reden op captain Henk Kroon er even op te wijzen dat er nog een remise nodig was voor de overwinning. Mogelijk had Samsom gezien dat Kroon zijn voordeel ,wat hij het grootste deel van de partij had, verloren was gegaan en was dit een subtiele hint.

Middels een pion-offer maakte Henk duidelijk dat de zwarte dame buitenspel stond en dwong hij middels eeuwig schaak remise af. Achteraf bleken de schaakcomputers er geen moeite mee te hebben zelf winst voor Kroon aan te tonen, maar in eerdere wedstrijden was het voor hem ook al lege dop i.p.v. een half ei geworden en door schade en schande....

De laatste partij was die van Jeroen Vrolijk. De door Jeroen op het bord gezette Aljechin kostte de tegenstander veel tijd en bovenal 2 lichte stukken in ruil voor een toren.

Middels secuur schaak wist de zwart speler netjes de buit binnen te halen wat de eindstand op 51/2- 21/2 voor de Denk en Zet 1 spelers bracht.