Puntentelling

Uitleg van de verdeling van de scorepunten bij de interne competitie.

Uitleg van de ranglijst

No: (nummer)  rang,  no 01 heeft de hoogste waarde en score punten daarna nummer 02, 03 enz.
Voornaam, Naam.
Waarde: punten die je op dat moment waard bent (wie de hoogste score punten heeft, is de meeste punten waard).
Score: het totaal aantal punten dat je tot nu toe gescoord/verdiend hebt.
Na elke speelronde worden opnieuw de waarde en het aantal score punten van elke jeugdspeler berekend. Na elke ronde kan daardoor je nummer, de waarde en score punten veranderd zijn.

Hoe worden de score punten berekend.

Bij winst (1-0) krijg je het aantal waarde punten van je tegenstander bij je score.

Voorbeeld:
Marije wint van Max. Max heeft 15 waarde punten. Marije krijgt de 15 punten van Max bij haar totale score en Max krijgt er niets bij.

Bij remise (0,5-0,5) krijg je de helft van het aantal waarde punten van je tegenstander bij je score.

Voorbeeld:
Marije heeft 30 waarde punten en Max 20 waarde punten, ze spelen remise. Marije krijgt 10 waarde punten en Max krijgt 15 waarde punten bij hun totale score.

Bij verlies (0-1) krijg je geen punten.

Bij oneven ofwel geen gelijke tegenstander, krijg je 2/3 van je eigen waarde punten bij je score.

Voorbeeld:
Marije is oneven en heeft 30 waarde punten. Ze krijgt 2/3 van het aantal punten dat ze zelf waard is erbij, dus 2/3 van 30 = 20 waarde punten bij haar totale score.

Bij afmelding op tijd, (dinsdag voor 17.30 uur) krijg je 1/3 van je eigen waarde punten bij je totale score.

Voorbeeld:
Max is 45 punten waard en meldt zich op tijd af. Hij krijgt 1/3 van het aantal punten dat hij zelf waard is erbij, dus 1/3 van 45=15 waarde punten bij zijn totale score.

Niet afgemeld (Regl. Verlies): je bent afwezig en je hebt je niet of niet op tijd afgemeld. Je krijgt geen punten.

Externe thuiswedstrijd of je nou verliest, remise speelt of wint, je krijgt altijd 2/3 van je eigen waarde punten bij je score (dit is omdat je tegenstander bij onze club geen waarde punten heeft)

Voorbeeld:
Marije heeft 30 waarde punten. Ze krijgt 2/3 van 30 = 20 waarde punten bij haar totale score

Let op, bij de eerste vijf rondes.

We beginnen het seizoen allemaal met een aantal opstart waarde punten. Om iedereen op gelijke sterkte in te kunnen delen, krijgt de speler met de hoogste score van het vorige seizoen 50 opstart waarde punten en de volgende elk een punt minder (zie ranglijst 0).
Om iedereen toch op 0 punten te laten starten, wordt in elk van de eerste 5 rondes 1/5 deel van je opstart waarde punten er weer afgetrokken, zodat bij ronde 6 iedereen zijn opstart waarde punten weer kwijt is. Nu staan de werkelijk verdiende waarde en score punten op de ranglijst.